Otkriveno koja rasa najčešće grize - nije pitbul

Iako u kategoriju najopasnijih pasa ljudi obično svrstavaju pitbul terijere, staforde, vučjake i dobermane, istraživanje osiguravajuće kompanije "Animal friends" je pokazalo da su retriveri najčešće odgovorni za ujede.

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2016.

13:52

Otkriveno koja rasa najčešće grize - nije pitbul
Foto: Thinkstock

Britanska kuća koja se bavi osiguranjem kućnih ljubimaca je objavila da su kod čak 35 odsto svih prijavljenih ujeda krivci omiljeni porodični psi labrador retriveri.

I scenario napada je u velikom broju slučajeva sličan - psi se otrgnu vlasnicima ili prolete pored njih u dvorištu, a najčešće žrtve su, verovali ili ne, zaista poštari.

Iza retrivera su nemački ovčari, zatim bul terijeri, koliji i labradori.

Istovremeno, britanska Kraljevska pošta je objavila da je u 2015. godini zabeleženo 2.600 napada pasa na njene radnike širom zemlje.

"Najbolje za poštare je da se sprijatelje sa psima, zato neki od njih uvek nose poslastice sa sobom. Kada se jednom sprijatelje, ostaju prijatelji do kraja života. Kada se kaže da psi osećaju strah, to je sigurno istina, oni vide kako se krećemo. Psi su veoma dobri u procenama i sve pamte, zato je najbolji savet da od njih ne pravimo neprijatelje", kaže životinjski psiholog Rodžer Mugford, koji je radio na ovom istraživanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: