Dirljiva priča o spasavanju jednog napuštenog psa

U jednom kontejneru u Dalasu, pronađena je keruša, zatrpana smećem, mučena glađu i bolešću, na ivici smrti.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

08:44

Dirljiva priča o spasavanju jednog napuštenog psa
Foto: Screenshot

Slučajni prolaznik začuo je tužno cviljenje iz kontejnera. Kada je zavirio unutra, tamo je ugledao iscrpljenu životinju, gladnu i promrzlu. Pretpostavio je da je keruša korišćena za uzgajanje pasa i da su je vlasnici farme odbacili kada im više nije bila korisna.

Preplašeno stvorenje kao da je čekalo nekoga da ga spasi pre nego što ga smeće "proguta", jer ga je svega nekoliko sati delilo od dolaska kamiona koji smeće prevozi na deponiju.

Mladić je odmah pozvao lokalnu ekipu za spasavanje životinja, koja je kucu izvukla iz smeća, a zatim poslala u veterinarsku stanicu na lečenje.

Keruši, koja je dobila ime Aspen, pružena je medicinska pomoć, a ona je tamo i nahranjena i okupana. Nakon pružanja primarne pomoći, kuca je zadržana na oporavku, a u međuvremenu je poslata na program socijalizacije, kako bi ponovo stekla poverenje u ljude.

Rehabilitacija nije završena, a jedna porodica se već zaljubila u kucu i podnela je zahtev za usvajanje. Ova kuca više nikada neće osetiti gorčinu života i nikada više je niko neće odbaciti.

Pogledajte video o spasavanju ove dobre kuce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: