Stigla prinova: Malena i Klepetan dobili četiri bebe

Najpoznatiji par roda u regiji, Malena i Klepetan iz Brodske Varoši u Hrvatskoj, doneli su na svet četiri male rode.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

10:50

Stigla prinova: Malena i Klepetan dobili četiri bebe
Foto: YouTube Screenshot

Penzioner Stjepan Vokić koji svakoga dana brine o rodama već decenijama kaže da ovih dana nisu baš prijateljski raspoložene jer štite svoje ptiće i nikome ne dozvoljavaju da priđe gnezdu. Vokić ih hrani komadićima mesa, jer u avgustu treba da krenu na put s tatom Klepetanom u Afriku.

Ovaj poznati ptičji par je za 13 godina doneo na svet 58 roda.

Da podsetimo, zaljubljeni mužjak rode Klepetan već 14 godina vraća se svojoj partnerki Malenoj, koju je pre 23 godine ranio jedan italijanski lovac, pa je prinuđena da zimuje u Hrvatskoj.

O njima već decenijama brine penzioner Stjepan Vokić iz mesta Brodska Varoš u Slavoniji.

Vokić priča kako svake jeseni mužjak leti na jug, da bi se s prvim danima proleća, preletivši više od 13.500 kilometara, vratio svojoj dragani. Vratio se i ove godine, iako je kasnio šest dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: