Srndać šetao centrom Beograda

Centrom Beograda, tačnije Siminom ulicom, juče je prošetao srndać!

Izvor: zivotinje.rs

Utorak, 24.11.2015.

11:55

Default images

Foto: Michal Kosacky / Flickr.com

Zalutalu životinju primetili su građani, pozvali su nadležne službe, čiji su radnici morali da uspavaju srndaća kako bi ga vratili u prirodno stanište. Srndaću je bio okrnjen rog.

Kako je uplašeni srndać stigao do Simine ulice, strogog centra Beograda, ostaje nepoznato. U početku se pretpostavljalo da je pobegao iz obližnjeg Zoološkog vrta na Kalemegdanu, ali su u vrtu negirali tu informaciju.

Neki od vas se možda i sećaju da su 2005. godine srna i srndać pobegli sa Ratnog ostrva, preplivali Dunav i izašli u blizini Sportskog centra 25. maj. Građani su tada policiji prijavili da se dve divlje životinje šetaju po Dunavskom keju. Policija ih je odvela do Zoološkog vrta, ali kako oni nisu želeli da prime životinje, srnu i srndaća preuzelo je Društvo za zaštitu životinja. Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: