U Beogradu psi mogu da se uvedu samo u prazan lift

Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca razlikuje se od grada do grada. Komunalna policija i inspekcija zadužene za sankcionisanje prekršaja, pišu Večernje novosti.

Izvor: M. Veljkoviæ

Sreda, 07.10.2015.

15:38

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Zbog držanja više od dva psa u dvorištu, dvoje Pančevaca dobilo je kaznu komunalne inspekcije, jer nisu ispoštovali odluku ovog grada o držanju kućnih ljubimaca. U Beogradu ne postoji ograničenje koliko životinja vlasnici smeju da čuvaju, ali ukoliko psa ili mačku unesete u lift koji nije prazan čeka vas minimalna kazna od 2.500 dinara!

Ovaj iznos moraće da plate i oni koji svoje ljubimce ostavljaju bez nadzora na balkonu, terasi ili lođi koja pripada stanu. Ukoliko na ulaznoj kapiji dvorišta stambene zgrade ili porodične kuće ne stoji označena tabla sa crtežom ili natpisom da se unutra nalazi pas, sankciju, takođe, nećete izbeći.

Poštovanje ove odluke kontrolišu komunalna inspekcija i policija, koji mogu nesavesnim vlasnicima da za pojedine prekršaje kaznu odmah naplate. Tako će onima koje nadležni organi zateknu da šetaju psa bez povoca, novčanik biti lakši za 5.000 dinara. Slična sudbina očekuje i one koji prilikom izvođenja opasnog psa nemaju kod sebe odgovarajuću potvrdu za njega. Ukoliko ljubimca uvedete u objekte u kojima je to zabranjeno, kao što su bolnice, prostorije državnih organa, obrazovne ustanove i slično, takođe ćete ostati bez pet "crvenih".

Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca razlikuje se od grada do grada. Na osnovu one koja je doneta u prestonici 2011. godine, za nepoštovanje njenih članova kazne za fizička lica mogu biti i do 75.000 dinara.

OPŠTINE BEZ ŽIVINE I KUNIĆA

Odlukom grada, pored čuvanja kućnih ljubimaca, definisano je i držanje domaćih životinja. Čuvanje papkara, kopitara, živine i kunića zabranjeno je na Vračaru, Savskom vencu i Starom gradu. U ostalim beogradskim opštinama nadležni organi su u obavezi da posebnim aktom odrede delove u kojima se one mogu držati.

GOLUBOVI NA KROVU ILI TAVANU

Ljubitelji golubova mogu svoje ljubimce držati na krovu ili tavanu stambene zgrade samo ukoliko imaju pribavljenu saglasnost svih vlasnika stanova. Ptice moraju biti u posebno ograđenom delu, a kazne za njihovo neadekvatno čuvanje su od 2.500 do 75.000 dinara.

Izvor: novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: