Kako je ljubimcima u autu, na vrućini (VIDEO)

Paklene vrućine ne prestaju, pa su su hrvatska pevačica Ivana Kindl, hip-hop muzičar IFEEL i novinar Domagoj Jakopović Ribafish odlučili da izvedu mali eksperiment i provere kako se psi osećaju kada ih vlasnici zatvore u automobil parkiran na suncu. Na ovaj način želeli su da skrenu pažnju javnosti i uvere vlasnike kućnih ljubimaca da je ovaj potez veoma loša ideja

Izvor: zivotinje.rs

Četvrtak, 23.07.2015.

08:50

Default images
Foto: Screenshot

O svom iskustvu IFEEL kaže:

-Ivana, Ribafish i ja odlučili smo se staviti u poziciju psa ostavljenog u zatvorenom autu usred letnog dana i videti koliko dugo možemo izdržati. Verujem da ljudi koji ostavljaju svoje pse u autu nisu svesni koliko je to opasno za njih. Pogledajte video i biće vam jasno koliko je to iskustvo strašno. Mi smo znali da možemo da izađemo kada god želimo, ali mogu misliti kako je psu koji nema pojma što se događa. Iz minute u minutu postaje sve toplije. Čisti pakao!

Iako su prozori bili malo otvoreni, nije prošlo mnogo vremena pre nego što je iz automobila izašao Ribafish, poručujući:

-Ne radite to ljubimcima, ne radite to životinjama, ne radite to nikome.
Ivana Kindl i IFEEL izdržali su manje od pola sata i izašli iz auta mokre odeće, ističući kako im je bilo teško, ali zatvorenoj životinji, koja ne razume šta se događa, već nakon pet minuta postaje daleko teže i ako ostane u auto duže, vrlo verovatno neće preživeti.

Ako mislite da vas pas može sačekati u autu jer ćete samo kratko otići u prodavnicu ili brzo nešto obaviti, rizikujete da u samo nekoliko minuta temperatura u automobilu postane smrtonosna za njega! Psi se rashlađuju samo preko jezika i dahtanjem, tako da se njihovo telo u zatvorenom autu znatno brže zagreva od našeg. Čak i s blago otvorenim prozorima psi mogu umreti u roku od pet minuta!

Pogledajte video snimljen u zatvorenom i užarenom automobilu. Ukoliko vas ovaj video ne razuveri da je ostavljanja ljubimca u automobičlu kobno, preporučujemo vam da sami napravite ovakav eksperiment i stavite se u kožu svog ljubimca!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: