Brižit Bardo spasila dva medveda alkoholičara

Dva medveda „alkoholičara“ koja su živela u dvorištu jedne kafane u Rusiji, gde je gostima bilo dozvoljeno da im daju alkohol, spasena su zahvaljujući Fondaciji glumice Brižit Bardo.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

08:45

Default images
Ilustracija

Foto: amanderson2 / Flickr.com

Dva medveda razvila su zavisnost od alkohola, utvrdili su veterinari, pošto je gostima kafane bilo dozvoljeno da plate piće i pošalju ga medvedima. Ruski zoološki vrtovi odbili su da ih prime, nakon oduzimanja vlasniku kafane, pa se postavljalo pitanje konačnog smeštaja medveda kojima je hitno bila potrebna pomoć...

Za njih su čuli čelni ljudi iz Fondacije Brižit Bardo koji su se odmah angažovali kako bi pomogli ovim napaćenim životinjama. Vlasnik kafane izjavio je za ruske medije da se ne oseća krivim za štetu joju je naneo zdravlju medveda.

-Davanje piva medvedima nije okrutno, to tako mora, zbog oštre klime u Sočiju – rekao je vlasnik, koji je čak postavio i reflektore koji su se često palili i gasili i uznemiravali medvede da bi im se gosti smejali.

Pomenuti reflektori razlog su što je jedan medved gotovo oslepeo. Ana Kogan iz Fondacije Brižit Bardo rekla je da je procenjeno da su medvedi u ovakvim uslovima živeli čak 20 godina.

-Još je teže odviknuti medvede od alkohola nego odvikavati čoveka. Oni će imati iste simptome i probleme koje imaju lečeni alkoholičari – nepredvidive napade besa i bolove – rekla je Kogan.

Ipak, uz odgovarajuću negu medvedi će uspeti da se izbore sa svojim problemima, kažu veterinari. Za početak, medvedi će biti prebačeni u veliki park u Rumuniji gde inače boreve spasene životinje. Njihov boravak tamo finansiraće Fondacija, koja će ih dalje smestiti u Centar za medvede u centralnoj Transilvaniji. Oni se još uvek nalaze u kafani, gde su maltretirali, zbog zakonskih začkoljica, ali ukoliko sve krene po planu, uskoro će napustiti to okrutno mesto.

Medvedi će nastaviti svoj život, ili bolje reći započeće bolji i srećniji u Centru za medvede, gde već živi 70 medveda koji su spaseni iz sličnih situacija.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: