Spaseno meče pravi prve korake (VIDEO)

Tradicionalna azijska medicina jedna je od najvećih pretnji za mnoge životinjske vrste. Među najugroženijima su i medvedi, čija se žuč koristi u spravljanju lekova koji su veoma traženi u svetu.

Izvor: B92

Subota, 21.02.2015.

08:45

Default images

Uzimanje žuči je iscrpljujući i nehumani proces usled kog hiljade ovih životinja biva mučeno svakog dana. Iako su farme azijskih crnih medveda zabranjene u mnogim zemljama, procenjuje se da trenutno na ilegalnim farmama u jugoistočnoj Aziji biva mučeno oko 12.000 medveda.

Srećom, tračak nade postoji i za njih. Njega održava organizacija Free the Bears i slučna udruženja koja dele isti cilj: da spasu i zbrinu što više nesrećnih životinja.

Među žrtvama ove eksploatacije je i meče po imenu Blu. Nakon što su ga pronašli u veoma lošim uslovima jedne farme, spasioci su ga poslali u rehabilitacioni centar u Kambodži na oporavak.

Meda je patio od veoma teških oštećenja kičme, koja su nastala verovatno kada su ga lovci hvatali i dovodili na farmu. Zbog užasnog stanja u kom se on nalazio, nije mogao ni korak da načini, a da pritom ne pretrpi stravične muke.

Njegove dobročinitelje loša situacija nije obeshrabrila, već im je dala snage da ulože sav svoj trud kako bi mu pomogli da se oporavi: mesecima su predano radili sa njim, pružajući mu najbolju negu, veliku podršku i mnogo ljubavi.

Ova lepa priča o oporavku zabeležena je i kamerom. Pred vama je dirljivi trenutak kada je Blu načinio svoje prve korake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: