Vranje: Ljubimci nisu dobrodošli u prenoćista

Organizatori Međunarodne izložbe pasa u Vranju suočili su se s problemom jer niko od ugostitelja ne želi da na prenoćište primi vlasnike i njihove ljubimce.

Izvor: Izvor: Južne vesti

Sreda, 21.01.2015.

22:09

Default images

Naime, tradicionalno će 1. maja u Vranju biti održana 6. međunarodna izložba pasa svih rasa „CACIB Vranje 2015“, a s obzirom na to da je nakon dva dana izložba u Skoplju, mnogi izlagači su pokazali želju da prenoće u Vranju. Međutim, niko u gradu nema mogućnosti da ugosti životinje, pa se organizatori iz Kinološkog društva „Švrća“ suočavaju sa ozbiljnim problemom, pišu Južne vesti.

„Reč je o jednoj vrsti kooperacije sa Kinološkim savezom Makedonije i vezana je za njihove dve izložbe koje su na programu 2. i 3. maja u Skoplju, dok će naša izložba biti 1. maja. Prilično smo bili iznenađeni da ne postoji u Vranju ugostiteljski prostor koji želi da primi pse“, kaže Mića Mladenović, predsednik Kinološkog društva „Švrća“.

Prema njegovim rečima, za sada je samo jedan vlasnik apartmana pokazao dobru volju da izda sobe vlasnicima, ali se Mladenović nada da će se kod ljudi probuditi svest i da će dozvoliti smeštaj pasa.

„Interesovanje za našu izložbu je veliko. Grupe izlagača iz Rusije, Poljske, Slovačke, Litvanije i Češke su se već prijavile. Očekujemo zaista veliki broj izlagača i želimo da, kao grad domaćin, obezbedimo ljudima smeštaj“, kaže Mladenović.

Da zlo bude veće, u Vranju ne postoji ni pansion za pse, mada je činjenica da neki izlagači, koji na izložbe dovode pse vredne i po nekoliko hiljada evra, žele za svoje pse smeštaj u istom objektu u kome i oni noće.

Foto: Pixabay.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: