Priča koja će vas dirnuti...

Gerda je nemački kratkodlaki ptičar. Od nje se, kada se rodila, očekivalo da bude pametna, brza i spretna. Kada je shvatio da Gerda ipak neće biti pravi primer svoje rase, već da ima određenih zdravstvenih problema, njen vlasnik ipak nije bio spreman da je voli. Ona je samo jedan od ko zna koliko pasa koji su napuštani samo zato što su izneverili očekivanja svojih vlasnika…

Izvor: B92

Petak, 16.01.2015.

08:28

Default images
Ilustracija

Foto: Harold Meerveld/Flickr.com

Kada se već videlo da će je njene rahitične noge sprečiti da postane izvrstan lovac, Gerda je sa samo šest meseci završila na ulici. Sama je došetala do jednog vikend-naselja, gde je njuškala oko kuća tražeći hranu od onih koji su tu dolazili na odmor. Jednoga dana sreća joj se osmehnula, možda prvi put u životu…

Srela je divnog čoveka kome je bilo dovoljno da ga samo pogleda tim tužnim očima da je zavoli za ceo život. Gospodin je rešio da prihvati Gerdinu šapu prijateljstva, pa ju je odmah odveo u svoju vikendicu i radosno se njome pohvalio svojoj ženi. Nije im smetalo što se Gerda jedva oslanja na svoje slabašne noge, već su se odmah organizovali kako bi joj obezbedili lečenje.

Borba je trajala mesecima. Operacija, pa oporavak, pa implantati, i onda vežbe… Sve to Gerda je podnosila kao pravi borac. Bila je voljena, imala je svog anđela čuvara koji je o njoj brinuo kao da je jedini pas na svetu…

A onda se sudbina ponovo poigrala. Taman kada je navikla da u svom vlasniku vidi oslonac, jedinu nadu, on je iznenada preminuo…

Ostale su samo Gerda i supruga vlasnika, koje su se trudile da jedna drugoj budu uteha i ublaže bol za voljenim čovekom.

Kako nevolja nikada ne dolazi sama, Gerdina vlasnica se vrlo brzo teško razbolela. Gospođa mora da ide u bolnicu, a Gerda ponovo ostaje sama. O njoj ponovo nema ko da brine… Slabašna gospođa, na svoju veliku žalost, neće moći da joj se posveti.

Gerda je godinu i po živela lepo, a sada je ponovo nastupio trenutak neizvesnosti. Nezaštićena i sama Gerda moli da joj neko da šansu.

Ljude i decu obožava, ali nažalost nikada nije mogla da nađe zajednički jezik sa mačkama. Vakcinisana je, čipovana, a uskoro će biti i sterilisana.

Nožice su joj sada u mnogo boljem stanju nego ranije, pa je samo treba pozvati imenom i ona će vam potrčati u zagrljaj. Ukoliko biste voleli da je upoznate, pozovite brojeve telefona - 0692432382 i 0692462382.

Možda ste baš vi njen sledeći anđeo čuvar…

Izvor: životinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: