Psi uzgajani za jelo čekaju novi dom (VIDEO)

Udruženje za zaštitu životinja Humane Society International spasilo je 11 pasa iz jedne farme u Južnoj Koreji gde su odgajani za jelo. Psi su stigli u Vašington gde će biti udomljeni.

Izvor: B92

Subota, 10.01.2015.

08:59

Default images

Širom sveta otpočela je svetska kampanja protiv konzumiranja psećeg mesa u istočnoj Aziji. Ovo je prva grupa od 23 psa, koji će započeti novi život u SAD u okviru te kampanje.

Međunarodno udruženje za zaštitu životinja Humane Society International (HSI) otkrilo je farmu pasa u Ilsanu, severozapadno od Seula.

Vlasnik farme je pristao da preda životinje za novčanu kompenzaciju i da umesto pasa od sada gaji borovnice, naveo je HSI.

To udruženje vodi kampanju protiv konzumiranja psećeg mesa u Kini, Tajlandu, Vijetnamu i na Filipinima, gde se psi lutalice hvataju i jedu, dok je farma u Južnoj Koreji otvorena "radi velike potražnje" za tim mesom.

Ove životinje često žive u premalim, krcatim kavezima, bez potrebne nege. Uz malo hrane koju dobiju, psi su svakog dani na ivici preživljavanja.

Svake godine, između 1,2 i dva miliona pasa bude pojedeno u Južnoj Koreji, gde postoje na stotine farmi pasa.

Posle veterinarskog pregleda, psi dovedeni u SAD biće dati na usvajanje i nalaziće se u jednom skloništu na istoku SAD.

Pogledajte kako je izgledalo spasavanje pasa iz farme u Južnoj Koreji... Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: