Beogradski zoo vrt: Teška, ali uspešna godina

Jedna od omiljenih lokacija Beograđana i gostiju glavnog grada u danima praznika je Beogradski zoološki vrt.

Izvor: B92

Subota, 27.12.2014.

17:59

Default images

Novi direktor Gvozden Radenković kaže da je za vrtom teška, ali uspešna godina, a od naredne očekuje dobre vesti.

Netipično kišno leto loše je uticalo na posetu beogradskom ZOO vrtu. Takođe netipično blag početak zime, sa druge strane, na broj posetilaca vrta utiče dobro. Očekuje se da će i prvog dana Nove godine tradicionalno biti mnogo onih koji žele da prošetaju vrtom dobre nade.

Stalni gosti vrta pitaju se i da li će uskoro biti novih stanovnika.

“Za snežne leoparde stanište već postoji. Trudićemo se da sa koordinatorima evropske organizacije dobijemo par u vidu donacija. Naša Tvigi je već stara. Pokušaćemo da dobijemo od neke od zemalja Jugoistočne Azije, dok sa ambasadom Alžira pregoaramo o nabavci mladog para jednogrbih kamila”, kaže Radenković.

U ovoj godini obnovljeno je i više terarijuma u zmijarniku, započeta izgradnja staništa za tapire.

Među novitetima za 2015. je i povećanje bezbednosti, prvenstveno zbog nediscipline posetilaca.

“Najnedisciplinovaniji će ubuduće biti udaljavani zbog njihove bezbednosti i bezbednosti životinja u vrtu”, kaže Radenković.

Prostora za širenje Zoo vrta nema, ali nema govora ni o njegovom premeštanju. Umesto toga radi se na što boljem korišćenju postojećeg kapaciteta.

Priprema se i novi veb sajt, kao i aplikacija za pametne telefone koja će zapravo biti vodič posetiocima. Vrt će biti pokriven bežičnim internetom, tako da niko, pa ni posetioci u romingu neće imati troškove zbog korišćenja aplikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: