Bela ipak neće biti ubijena zbog testamenta

Nemački ovčar Bela, najpoznatiji pas u Americi proteklih nedelja, ipak neće biti uspavana i sahranjena pored svoje vlasnice, kojoj je jedna od poslednjih želja bio počinak sa voljenim ljubimcem.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2014.

09:58

Default images

Kampanjom pokrenutom na internetu obezbeđeno je dovoljno sredstava da Bela bude prebačena iz rodne Indijane u azil za pse u Juti, gde će "proslaviti tople i srećne praznike uz mnogo poslastica, igračaka i ljubavi".

Podestimo, Belina vlasnica Koni Lej je u svom testamentu navela da bi Belu trebalo uspavati i sahraniti pored nje u slučaju da joj ne bude obezbeđen smeštaj u nekom azilu.

Kako je naveo njen pravni zastupnik, Koni Lej se plašila da bi zbog svoje "urođene agresivnosti" Bela mogla da pravi probleme novom vlasniku, ali je mogućnost da živ i potpuno zdrav pas bude uspavan izazvala, kako advokat kaže, "neopravdano oštru reakciju javnosti".

Kratka i efikasna kampanja je tako obezbedila Beli dom u azilu "Društvo najboljih prijatelja životinja" u gradu Kanabu.

"Naš prioritet je da Beli pružimo mogućnost da proživi ispunjen i bogat život i da ispunimo ono što bi Koni Lej volela za svog dragog ljubimca", piše u saopštenju azila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: