Papa: I ljubimci idu u raj

Papa Franja nastavlja da ruši katoličke tabue, pa je tako jednom dečaku kome je nedavno preminuo pas rekao da ćemo "svi jednog dana videti svoje životinje u večnosti Isusa Hrista, jer su vrata Raja otvorena za sva Božja stvorenja".

Izvor: B92

Petak, 12.12.2014.

14:28

Default images

Crkveni analitičari kažu da je u pitanju izjava radi utehe, ali je neki tumače i kao još jedan udarac na konzervativne temelje i stavove onih koji smatraju da za životinje nema mesta u raju "jer nemaju dušu".

Kako piše "Njujork tajms", ne dele sve pape iz poslednjih nekoliko decenija isti stav po tom pitanju - tako je 1990. papa Jovan Pavle II rekao da životinje imaju dušum, ali je njegov konzervativniji naslednik Benedikt XVI 2008. tokom jedne mise rekao nešto drugačije.

Izjava pape Franje je poslužila i za otvaranje nove debate o zaštiti prava životinja, pa su neka udruženja navela da bi "trebalo ponovo razmisliti o tome kako tretiramo bića sa dušom".

PETA je pozvala katolike da posle ovakvih izjava razmisle o veganskom načinu ishrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: