Održana akcija udomljavanja pasa u Novom Sadu

Udruženje za zaštitu životinja Pan iz Novog Sada i Javno komunalno preduzeće Zoohigijena organizovali su na centralnom gradskom Trgu slobode akciju udomljavanja pasa iz prihvatilišta.

Izvor: Beta

Subota, 25.10.2014.

16:03

Default images

Tokom izložbene šetnje prikazano je 15 odraslih pasa i nekoliko štenaca. Svi psi su socijalizovani i naučeni na povoce.

"Ukoliko ljudi nastave da ljubimce koje iz određenog razloga više ne žele da drže u svojim domovima samo puste na ulicu, mi nikada nećemo imati dovoljno velike kapacitete za smeštaj i negu tih životinja", istakla je predstavnica gradskih vlasti Ljubica Mijatović Topalov.

Ona je navela da je JKP Zoohigijena u Prihvatilištu do sada zbrinula 1.166 pasa i mačaka lutalica, a udomljeno je 150 pasa.

Tokom današnje akcije udomljena su dva psa, dva su rezervisana, a plan je da se akcije održavaju kontinuirano na svaka tri meseca.

Ko udomi psa iz prihvatilišta imaće i popust od 10 odsto na lečenje u ambulantama JKP Zoohigijena. Predstavnik Udruženja "Pan" Safet Cucak rekao je da je Novi Sad jedinstven u Srbiji po tome što više nema šintersku službu već javno komunalno preduzeće koje sarađuje sa udruženjima i ima human odnos prema napuštenim životinjama.

Foto: Image courtesy of patrisyu at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: