Pronađena napuštena slepa pudla

Neki ljudi jednostavno nisu spremni da psu, kada mu je teško, pruže sve što mu treba, a napuštanje je u takvim situacijama najgora moguća varijanta.

Izvor: B92

Nedelja, 12.10.2014.

08:59

Default images

Ipak, ovakve stvari se dešavaju, i što je još gore, dešavaju se sve češće. Jelena Veselinov i Marija Zec iz Udruženja Beta Beograd sinoć su na mračnom parkingu slučajno videle crnog psa, sveže ošišanu pudlu, koji se unezvereno šeta.

Odmah su primetile da je pas vezan, a pažnju im je privukla činija od margarina u kojoj je bila jedna korica hleba.

-Prišle smo polako, da vidimo o čemu je reč. Mislile smo da ga je neko vezao i ostavio, a onda smo shvatile da je situacija još gora. Kada smo mu se sasvim približile shvatile smo da je pas potpuno slep. Oči su mu skroz bele i on ne vidi ništa. Otišle smo do najbliže radnje i pitale vlasnika da li zna nešto o slepom psu. Čovek je slegao ramenima i objasnio nam da se pas već tri, četiri dana nalazi na istom mestu, ali da ne zna ko ga je tu ostavio.

Rekao je da ga svakodnevno hrani i da je pas imao sreće jer ga lokalni čopor pasa nije dirao. Vratile smo se do psa i prvo smo pomislile da moramo da budemo obazrive, kako ga ne bismo uplašile. Međutim, čim nas je nanjušio počeo je da skače od sreće, maše repom i raduje se. Ko zna koliko dugo je tu, a sigurno je navikao da neko uvek bude uz njega.

Slepi pas je čak i star, pa je definitivno reč o nečijem ljubimcu, koji je živeo u kući, jer da je oduvek napušten, slep na ulici nikada ne bi doživeo ove godine. Kažu da pas izgleda kao da ga je neko sveže ošišao i sredio, pa izbacio, kako bi lakše našao novi dom.

-Kao i uvek, ista priča - uzele smo ga, jer nismo mogle da ga ostavimo da slep i vezan provede još jednu noć na parkingu, ali mi ga zaista nemamo gde. Ponestalo nam je i ideja gde bismo mogle da ga smestimo. Molimo sve koji imaju bilo kakvu ideju šta da radimo sa njim da nam se jave. Niti imamo smeštaj, niti para za plaćanje pansiona, zaista imamo veliki problem.

Devojke ne isključuju mogućnost da je pas možda izgubljen, da ga je našao neko drugi i vezao za drvo, ali radeći ovaj posao dugo, znaju da su šanse za to jako male. Ipak, za svaki slučaj, molimo vas da ovu priču podelite, kako bi psa videlo što više ljudi. Možda uspemo da mu pronađemo vlasnika koji ga je izgubio, ili novi dom.

Kontakt Udruženje Beta Beograd.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: