Pas alergičan na sve što ga čini psom

Psi vole koske, šetnje, pseću hranu, maženje i izležavanje po trosedima svojih vlasnika. Za ženku labradora Rubi ništa od toga ne važi, jer je ona "alergična na to što je pas".

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.07.2014.

12:18

Default images

Rubi je alergična na meso, mleko, bilo kakvu pseću hranu, više vrsta trava i na grinje.

Zbog toga jede isključivo vegetarijansku hranu koju joj priprema vlasnica, 27-godišnja britanka Karen Stanfild, šetnje predstavljaju veliki problem ako odmah sa sebe ne spere polen i travu, a kuća u kojoj živi mora biti potpuno čista i oslobođena prašine i grinja.

Rubi osim toga što mora da izbegava koske, pseću hranu i poslastice, dnevno dobija i terapiju lekova za suzbijanje alergijskih reakcija, kijanja i svraba.

"Ljudi me uvek pitaju kako pas može da bude alergičan na sve ono što psi zapravo vole. Nije ništa drugačijeni sa ljudima koji ne podnose laktozu ili gluten", kaže Karen, inače dreser pasa.

Rubi nije rođena sa alergijama, već su se one pojavile kada je imala 18 meseci. Počela je da odbija hranu, nije želela u šetnje, bila je depresivna i gubila je na težini, uprkos tome što je redovno dobijala obroke.

Kada je počela da se češe, veterinari su posumnjali na infekciju, ali su testovi pokazali da je u pitanju alergijska reakcija.

"Tri meseca nije želela da se igra, izgubila je mnogo na težini, stomak ju je mučio, izgledala je kao da je neko izgladnjuje. Iako radim sa psima, nisam uspevala da razumem zašto je tako nesrećna i letargična. Bila je očajna, bila sam i ja. Ipak, kada smo otkrili razlog napravili smo sistem i sada je sve bolje", kaže Karen.

Rubi je posle nekoliko meseci novog režima povratila težinu, pristaje da izlazi napolje, a posle godinu dana vegetarijanske ishrane polako počinje da uzima ćuretinu. Karen je i dalje kupa posle svake šetnje i svakodnevno usisava i čisti kuću od poda do krova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: