Kako da ljubimca zaštitite od sunca?

Rak kože je najčešći oblik raka kod pasa, i drugi po zastupljenosti kod mačaka.

Izvor: B92

Subota, 14.06.2014.

08:59

Default images

Iako krzno pruža izvesnu zaštitu, sunce ipak može da naškodi vašem ljubimcu. Pročitajte kako da vaše ljubimcu pružite odgovarajuću zaštitu tokom vrelih dana…

Krema za sunčanje

Na svaka tri do četiri sata bi trebalo nanositi ljubimcu kremu sa zaštitnim faktorom na mesta koja su najmanje prekrivena dlakom: na stomak psa i oko predela ušiju i očiju mačke. Nema potrebe nanositi kremu na samo krzno. Za kratkodlake i pse sa svetlim krznom preporučuje se zaštitni faktor 15, a kako na našem tržištu još uvek ne postoji krema za životinje, možete koristiti i vašu.

Ostavite psima dugu dlaku

Ukoliko je duga dlaka dobro iščetkana i nije umršena, pospešuje bolju cirkulaciju i pomaže u regulaciji telesne temperature. Iako izgleda logično da tokom vrelih dana treba podšišati psa, stručnjaci preporučuju da to obavite pred početak leta.

Bezbedno ublažite opekotine

Ukoliko vaš ljubimac zadobije opekotine od sunca, nanesite tanak sloj aloje vere dva puta dnevno kako bi se umirila iritirana zona.

Zapamtite, UV zraci su isto toliko štetni za životinje kao i za ljude. Zato je važno da vašem ljubimcu pružite adekvatnu zaštitu…

Izvor: Zivotinje.rs
Foto: lju photo / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: