Kako možete pomoći životinjama ugroženim u poplavama

Životinje u situacijama prirodnih nepogoda i vanrednih situacija ne mogu da se brinu o sebi i imaju malu šansu da prežive. Zbog toga je i njima ovih dana pomoć preko potrebna. Evo kako to možete učiniti!

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

17:12

Default images

Portal Zivotinje.rs i Udruženje Petfrendli pozvali su sve zainteresovane građane Beograda da danas i sutra podrže akciju prikupljanja hrane za napuštene životinje koje su ugrožene poplavama, a koju je organizovala neprofitna organizacija „Nahrani psa“.

Konzerviranu i hranu u granulama možete odneti danas i sutra do 22 časa, u Mikser Haus, u ulici Karađorđevoj 46 u Beogradu, gde se nalazi privremeni krizni štab ove organizacije.

-Mi smo organizovali krizni štab zbog poplava i trenutno povezujemo dobrovoljce sa ugroženim životinjama. – rekli su za naš portal iz ove organizacije.

Takođe, građani koji su u mogućnosti, mogu hranu za životinje doneti i ispred interne ambulante Veterinarskog fakulteta, Bulevar oslobođenja 18.

Ukoliko vidite napuštene životinje u pogođenim područjima, oglasite se na društvenim mrežama Fejsbuk ili Tviter uz haštagove #poplave i #NahraniPsa. Volonteri će informaciju prosleđivati onima koji mogu da im pruže pomoć.

Takođe, u toku današnjeg dana na drugom spratu Filološkog fakulteta u Beogradu prikupljaće se donacije za ugroženo stanovništvo, između ostalog i hrana za pse i mačke.

Stanovnike iz drugih gradova Srbije molimo da se na lokalnom nivou organizuju i prikupe hranu za napuštene životinje.

Poražavajuća činjenica koju prenose mediji je da u procesu hitnog evakuisanja stanovništva nije dozvoljeno povesti i ljubimca.

Molimo da u ugroženim područjima, svako ko je u mogućnosti pomogne životinjama, tako što će ih osloboditi sa lanaca i transportovati na sigurno mesto.

Svaki život podjednako je bitan!

Saveti: Komplet za evakuaciju ljubimca
Tanjug / Dimitrije Nikoliæ
.
Tanjug
.
Tanjug / Milojko Markoviæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: