Psi iz 15 zemalja Evrope prikazani u Jagodini

U organizaciji Kinološkog društva Jagodina, danas je u tom gradu održana 9. međunarodna izložba pasa svih rasa (C.A.C.B), na kojoj su prikazane 93 rase iz Srbije i 15 zemalja Evrope.

Izvor: Tanjug

Subota, 05.04.2014.

13:01

Default images

Reč je jedinoj međunarodnoj izložbi po standardima C.A.C.B, a prijavljene su 93 rase u deset sekcija i grupa iz gotovo svih gradova Srbije i 15 zemalja Evrope: Bugarske, Rusije, Ukrajine, Italije, Crne Gore, BiH, Grtčke, Makedonije, kazao je novinarima direktor izložbe i predsednik Kinološkog društva Živorad Janićijević.

Uz domaće sudije, ocenjivanje je obavljalo i 11 međunarodnih sudija u 13 ringova.

Janićijević je istakao da je Kinološko društvo Jagodina ove godine obeležava 50 godina neprestanog rada, i ova menifestacija je organizovana u znak obeležavanja tog jubileja.

"Uz to sto smo među najstarijim društvima, mi imamo i najviše prijavljenih legla pasa u Srbiji i naši odgajivači su vrlo vredni i pedantni", rekao je Janićijević.

On je istakao da će cela ova godina biti u znaku pomenutog jubileja i da će do kraja godine biti organizovane jos najmanje tri međunarodne izložbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: