Prihvatilište u Novom Sadu ne ispunjava uslove

Desetak organizacija za zaštitu životinja upozorilo je danas da ne postoje zakonski uslovi da se otvori prihvatilište za pse na mestu koje je za to namenjeno u Futogu, kod Novog Sada.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.03.2014.

09:54

Default images

Oni su u zajedničkom saopštenju naveli da veterinarska inspekcija ne sme da dozvoli otvaranje prihvatilišta u objektu u Futogu, i upozorili da, zbog neadekvatnih uslova, postoji opasnost od uginuća pasa i od širenja zaraze.

Taj objekat ne ispunjava uslove za prihvatilište za napuštene pse: ta prazna, neogradjena, stara zgrada, u neposrednoj blizini porodičnih kuća, nema uslove za smeštaj i boravak životinja, piše u saopštenju.

Udruženja su ukazala da je Grad Novi Sad isključivi krivac za to, jer i pored uloženih sredstava nisu ispunjeni ni minimalni uslovi.

"Cilj našeg apela nije opstrukcija rada stručnih službi, već, naprotiv, podsticanje za ispunjavanje zakonskih obaveza, opravdavanje uloženih para poreskih obveznika i održiv i kvalitetan rad na rešavanju problema napuštenih životinja", piše u saopštenju.

Udruženja su navela da su podnela prijavu veterinarskoj inspekciji.

Saopštenje su potpisali Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad Spans, Udruženje gradjana Kanis Sremska Mitrovica, Udruženje gradjana Alfa Beograd, Udruženje za brigu o životinjama Banata - Beta Zrenjanin, Udruženje za brigu o životinjama Grada Beograda - Beta, Udruženje za brigu o životinjama Timočke krajine - Beta Zaječar.

Saopštenje su potpisali i Društvo za zaštitu životinja Spaske Kraljevo, Društvo prijatelja životinja Ljubimci Pančevo, Organizacija za prava i zaštitu životinja Orpak Kruševac.

Zbog otvaranja neodgovarajućeg prihvatilišta za pse u nedelju je protestovala i organizacija Link plus iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: