Džinovska panda rođena u Vašingtonu

Mladunče džinovske pande, koje je začeto veštačkom oplodnjom 30. marta, rodilo se u nacionalnom zoološkom vrtu Smitsonijan u Vašingtonu.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.08.2013.

12:36

Default images

Mladunče, koje još nije dobilo ime, treće je koje je rodila petnaestogodišnja Mei Sijang.

Beba panda, koja je rođena juče, izgleda zdravo, rekao je direktor zoološkog vrta Denis Keli, dodajući da će mladunče naučnici detaljnije pregledati u narednih par dana, prenele su agencije.

Mladunče je začeto veštačkom oplodnjom 30. marta, korišćenjem sveže i smrznute semene tečnosti koja je sakupljena od dve različite muške pande, saopšteno je iz zoološkog vrta.
Snimak poroðaja pande (Beta/AP Photo/Smithsonian National Zoo)
Jedna je od Tjen Tjena koji živi u nacionalnom zooloskom vrtu, a druga od Gao Gaoa koji živi u zoološkom vrtu u San Dijegu. Naučnici će uraditi test očinstva u narednih nekoliko nedelja kako bi utvrdili ko je zaista otac.

Džinovske pande su jedna od najugroženijih vrsta na svetu. Njihov prirodni dom nalazi se u planinama Kine.

Ženske pande mogu da zatrudne samo u dva ili tri dana u proleće što otežava reprodukciju. Trudnoća traje oko pet meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: