Ljubimac na B92.net

Kakvu hranu dajete vašem ljubimcu

U našoj anketi na pitanje – Kakvu hranu dajete vašem ljubimcu? – nešto manje od 60% anketiranih odgovorilo je da kombinuje granule i kuvanu hranu.

Izvor: B92

U anketi je učestvovalo više od 600 ljudi, a kuvanu hranu svojim ljubimcima daje samo vas 7,5%. Mnogo veći procenat odlučio se da ljubimca hrani kupovnom hranom – granulama i to trećina anketiranih ili 206 vlasnika životinja.

Preporučujemo da pročitate i tekst o gojaznosti kućnih ljubimaca, pošto su u SAD predstavljeni rezultati istraživanja po kojima je 60% kućnih ljubimaca gojazno.

.

Vesti

Tigrica Nataša donela na svet tri tigrića (FOTO)

U ZOO vrtu u Jagodini bengalska tigrica Nataša na svet je donela troje tigrića i tako uveličala jubilej, 10 godina rada ZOO vrta. "Radi se o dva tigrice i jednom tigriću, a Nataša se okotila rano jutros oko četiri sata", rekao je novinarima u ZOO vrtu veterinar Vladimir Jovanović.

Vesti utorak 26.07. 14:29 Komentara: 43

Neke zamiljivosti o kućnim ljubimcima

Pripitomljene životinje koje mi danas čuvamo kao kućne ljubimce i dalje su prava misterija za čoveka. Izdvojili smo za vas nekoliko zanimljivih činjenica o psima i mačkama koje možda do sad niste znali…

Vesti utorak 26.07. 08:44 Komentara: 3

Prepoznajte simptome toplotnog udara kod psa

Vreli letnji dani uveliko su stigli, ali životinje, za razliku od ljudi koji se znoje, nemaju efektivan način rashlađivanja. Najčešći problem koji se tokom leta javlja kod pasa jeste toplotni udar. Pročitajte koji su simptomi i kako treba reagovati...

Vesti subota 23.07. 08:44 Komentara: 3

Da li vas mačka budi tokom noći?

Noćna mora svakog vlasnika mačke je njen nagli naboj energije u noćnim ili ranim jutarnjim časovima. Taman ste se ušuškali, a vaša mezimica je odlučila da „lumpuje“ po stanu, igra se sa kesama ili jednostavno glasno mjauče. Zdrav i redovan san je neophodan i ne smemo dozvoliti svom ljubimcu da nam ga oduzme, ma koliko ga voleli.

Vesti četvrtak 21.07. 08:44 Komentara: 14
strana 1 od 124 idi na stranu