Zoo vrt u Jagodini: Rođeno mladunče tigra

U Zoološkom vrtu u Jagodini rano jutros rođeno je mladunče tigra kome će ime dati najmlađi posetioci tog zoo vrta.

Izvor: Beta

Subota, 11.04.2015.

15:30

Default images
Ilustracija

Foto: Diego Cambiaso / Flickr.com

Prema recima veterinara Zoološkog vrta Vlade Jovanovića, novorođeni mužjak tigra oseća se dobro a posetioci će moći da ga vide za oko 15 dana.

"Do tada će biti sa roditeljima a onda ćemo ga odvojiti, kako bi ga bolje hranili i kako bi mogao bolje da napreduje", rekao je Jovanović.

Bengalski tigrovi rađaju od dva do četiri mladunčeta ali tigrovi Nataša i Saj, iz jagodinskog Zoo vrta, stari su 18 godina tako da tigrica uglavnom rađa po jedno mladunče.

Prema rečima Jovanovića, taj par tigrova došao je iz beogradskog zoo vrta gde ih je odgajio Vuk Bojović.

"Naš Zoo vrt je rasadnik tigrova, ovo je njihovo osmo leglo. Svi srpski zoološki vrtovi imaju nase tigrove. Jedna ženka je otišla u Alžir, i tamo je dobila ime Jagodina", dodao je Jovanović. Od početka godine, Zoološki vrt u Jagodini imao je nekoliko prinova, među kojima su dve antilope, zebu i lama.

U jagodinskom Zoo vrtu, koji je otvoren 2006. godine, živi preko 600 primeraka 80 životinjskih vrsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: