Oslobodite mačku dosade uz ova tri jednostavna koraka

Mačke koje žive isključivo u zatvorenom prostoru obično žive duže, jer su pod manjim rizikom od povreda, infektivnih bolesti i gubljenja. Međutim, nekad ih je teško zabaviti. Evo nekoliko primera kako možete i vi zabaviti vašu macu u stanu...

Izvor: B92

Subota, 21.03.2015.

08:45

Default images
Foto: Thinkstock

Igra
Najbolje igre za mačke jesu one koje bude njihove prirodne predatorske nagone. Vlasnici su često iznenađeni kada shvate da njihove mačke vole igru zvanu "Donesi". Mnoge igračke za mačke su diznajnirane za tu namenu, ali takođe u tu svrhu može poslužiti papir ili parče aluminijumske folije zgužvani u lopticu, ili čak obične gumice za kosu. Vaša maca će brzo naučiti da vam donese igračku kada joj bacite.

Takođe, mačke vole igračke sa kojih visi perije ili sitni predmeti, što možete lako napraviti sami.

Nameštaj za mačke
Često ne iskorišćavamo i ne prilagođavamo u potpunosti naš stambeni prostor macinim potrebama za skakanjem i penjanjem. Postavljanje penjalice uz prozor, grebalica i po koja kutija okupiraće pažnju vaše mace. Naravno, vrlo je važno da mačka ima dovoljno površina za grebanje kako bi ispoljila ovo sasvim normalno ponašanje.

"Šetnja"
Spoljašnji svet ne mora da bude isključen za mačke koje žive u stanu. Uz pomoć mreža za prozore i povodnike obezbediće maci sate zabavljanja na otvorenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: