Saznajte karakterne osobine mačke prema obliku glave

Mačke ponekad predstavljaju pravu misteriju, čak i njihovim vlasnicima. Međutim, stručnjaci za ponašanje mačaka tvrde da mogu otkriti karakterne osobine vašeg ljubimca prema obliku glave i crtama lica. Proverite šta vaša maca krije od vas...

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2015.

19:40

Default images

Stručnjakinja za ponašanje mačaka iz Kalifornije Arden Mur nakon dugog posmatranja razvrstala je mačke prema obliku glave u tri kategorije.

Dok njena teorija nija zasnovana na naučnom istraživanju, Mur tvrdi da je njeno dugogodišnje iskustvo pokazalo da postoji jaka veza između izgleda i ličnosti mačke.

Četvrtast oblik lica
Ove mačke su obično krupnije, sa četvrtastim oblikom tela i glave. Maine Coon, najveća pripitomljena mačka, tipičan je predstavnik ove kategorije. One su opisane kao retriveri u svetu mačaka.

Mačke sa četvrtastim oblikom glave često su spremne da zadovolje potrebe svojih vlasnika. Takođe, imaju tendenciju da budu nežne i vole grljenje i maženje.

Idealni vlasnici za ovu mačku su osobe sa radnim vremenom od "9 do 5" i porodicom koja će se igrati sa ljubimcem.

Ovalan oblik glave
Ove mačke obično imaju velike oči i zaobljen oblik tela. Tipičan primer ove grupe je persijska mačka. One imaju tendenciju da budu mirnije, lako plašljive i pokorne pouzdanim članovima porodice.

Idealan vlasnik za ovu mačku bi bila osoba koja više vremena provodi kod kuće u mirnom okruženju.

Trouglasti oblik lica
Mačke sa trouglastim oblikom lica uključuju sijamske mačke kao tipične predstavnike.

Ove mačke imaju tanje i glatko krzno, često i veće uši i lice koje se sužava u nos.

One se često nazivaju "ovčarskim psima" u svetu mačaka. Mačke sa trouglastim oblikom glave najbolje se snalaze u aktivnim domaćinstvima koja su često zauzeta, radoznala i vokalna. Idelalan vlasnik bi bila osoba koja želi da nauči svoju mačku raznim trikovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: