Jedini stanovnik Fukušime živi za životinje (VIDEO)

Poznat kao „poslednji čovek Fukušime“, 55-godišnji Macumura je jedina osoba koja i dalje živi u zoni oko nuklearne elektrane koja je pretrpela havariju posle velikog zemljotresa i cunamija 11. marta 2011. godine.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2015.

08:59

Default images

Iako ovo mesto nije bezbedno, Macumura na njemu nije sam. Ovaj čovek ostao je na ovom pustom mestu kako bi se brinuo o životinjama koje su takođe preživele strahotu cunamija.

Kada su njihovi vlasnici pobegli glavom bez obzira, životinje koje su živele u blizini Fukušime ostale su same. Psi, mačke, patke, svinje, krave, konji pa čak i nojevi danas mogu da se oslone samo na Macumuru.

Sve je počelo jednog dana kada se vratio da proveri šta rade životinje koje su njegovi prijatelji ostavili na farmi.

-Kada sam došao da nahranim naše pse, komšijski psi su potpuno poludeli. Otišao sam u susedna dvorišta da bar odvežem jadne pse. Vlasnici su ih ostavili jer su verovatno mislili da će se u grad vratiti nakon nekoliko dana – ispričao je za magazin Vice ovaj plemeniti čovek.

-Od tada, hranim ih svakodnevno. Oni ne mogu da podnesu čekanje, pa čim čuju moj kamion okupe se oko njega i laju. Vozim tamo gde čujem lavež i na taj način nahranim sve pse i mačke, koje se uglavnom uz njih stisnu. Takođe, brinem i o farmskim životinjama koje su preživele.

Kako je vreme prolazilo, Macumura je viđao sve više patnje životinja pa je zbog toga jednog dana presekao i rešio da tu zauvek ostane.

Više od stotinu goveda uginulo je od gladi, mnogo životinja je moralo da bude uspavano po naređenju Vlade. Macmura je čak spasio i jednog psa koji je godinu dana proveo u zatrpanoj štali harneći se telima uginulih krava. Takođe je pronalazio i divlje životinje zarobljene u zamkama. Mnogo njih se razbolelo i uginulo...

Uz pomoć donacija ljudi koji poštuju ono što on radi, Macumura i danas hrani napuštene životinje Fukušime. Vodu i hranu donosi im iz „bezbednih zona“ jer ova koju imaju nije bezbedna. Ponekad primi koju delegaciju novinara koji su fascinirani onime što radi, ali Macumura je uglavnom sam sa svojim životinjama.

Zanimljivo je da se u ovoj regiji rodilo dosta mačića, štenaca, teladi koji su potpuno zdravi i kojima radijacija nije nimalo naškodila, ali to nikako ne znači da je ovo prazno, jezivo mesto bezbedno.

Macmura ima ženu i sina koji žive van opasne zone. Njegovo dete nije imalo nikakve posledice bez obzira što Macumura većinu vremena provodi u opasnoj zoni.

-Ono što nam se dogodilo je strašno. Svako pronalazi način da to preboli i nastavi dalje. Za mene su lek bile ove životinje...

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: