Uskoro se otvara prvi kafić za pse

Mace imaju prednost kada je u pitanju broj kafića u svetu otvorenih u njihovu čast, ali uskoro će i ljubitelji pasa moći da uživaju uz jutarnju kafu sa svojim najboljim prijateljima.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2015.

12:39

Default images
Foto: Thinkstock

Prvi kafe za pse će verovatno biti otvoren u Los Anđelesu. Kažemo verovatno, jer ljubitelj pasa Sara Volfgang, koja je pokrenula inicijativu za ovaj projekat još uvek skuplja novac. Ona je pokrenula kampanju na “Indiegogo” sajtu u nadi da će skupiti 200,000 dolara koliko joj je potrebno za ostvarivanje cilja.

Kafići za pse su popularni u Južnoj Koreji, gde je Sara Volfgang boravila dok je pomagala tamošnjim azilima za pse.

Sara je došla na sjajnu ideju da u kafiću ima pse iz lokalnih azila sa kojima će posetioci imati blizak kontakt dok ispijaju svoje kafe. Na ovaj način, ljudi će imati priliku da vide ove kučiće u pravom svetlu i ko zna, možda i usvoje neku kucu.

Psi iz azila će imati svoj pet deo u lokalu gde će se slobodno kretati i praktično će živeti u kafiću. Zbog strogih higijenskih propisa, kafić će morati da ima odvojen prostor sa psima, ali će posetiocima biti veoma jednostavno da imaju interakciju sa kucama.

Kafa će biti dobavljana od lokalne fabrike kafe iz Santa Monike koja odvaja 20 odsto zarade za pomoć lokanim azilima. Sara Volfgang kaže da kafić neće biti interesantan samo ljudima koji žele da udome pse, već i svima koji vole pse, a nemaju uslova ni vremena da ih imaju. U ovom kafiću će moći da dobiju dnevnu “dozu” pseće ljubavi.

Izvor: njuska.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: