Da li krv u urinu predstavlja problem?

Dragan Adžaip: Imamo zamorca starog godinu dana i primetili smo da mokri krv, a u blizini nemamo veterinara pa ako možete da nam date par saveta šta da radimo, veoma smo zabrinuti.

Izvor: B92

Subota, 14.02.2015.

21:57

Default images

Crvena, narandžasta ili tamno braon boja urina ne mora da znači prisustvo krvi u urinu. Normalna boja urina kod zamoraca je svetlo žuta, ali s vremena na vreme se može primetiti promena u boji urina (crvena ili narandžasta) koja ne znači da je Vaš zamorac bolestan.

U slučajevima kada konzumiraju hranu koja je bogata hlorofilom, porfirinom (biljni pigment) ili beta-karotenom, može doći do prebojavanja urina.

Takođe u slučajevima kada konzumiraju veću količinu peletirane hrane (prisustvo veštačkih boja, sintetičkih vitamina iz B grupe, gvožđa i drugih minerala…), dolazi do slične situacije prebojavanja .

Crvena boja se međutim može javiti i kao propratni simptom nekog infektivnog procesa u mokraćnim ili reproduktivnim organima, prisustva mokraćnog kamenja, oboljenja jetre, krvi… ali u svim ovim situacijama zamorci se ne ponašaju na uobičajeni način (odbijaju hranu, kunjaju, pokazuju bolnost pri mokrenju…)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: