Javno preduzeće psa nazvalo Kokainka

Novosadsko Javno komunalno preduzeće Zoohigijena, na intervenciju udruženja za zaštitu životinja, promenilo je ime napuštenog psa kojeg su prvo bili nazvali Kokainka, u Nađa.

Izvor: Izvor: Beta

Četvrtak, 22.01.2015.

09:39

Default images
www.zoohigijenans.com

Udruženje za zaštitu životinja uputilo je javni dopis Zoohigijeni i gradonačelniku Novog Sada, sa upozorenjem da se na sajtu tog JKP, u odeljku "Galerija", na kojem se nude napušteni psi na usvajanje "ukloni neprimereni sadržaj".

Zoohigijena je na oglasu za Kokainku napisala: "Kokainka je mešanac doge argentine, stara 1,5 godinu. Izuzetno je energična, vuče na povocu, vesela, blesava, razigrana i druželjubiva s ljudima. Idealna je za veliko dvorište po kom će moći da trči, da se igra i troši energiju sa vlasnikom koji će joj posvetiti pažnju".

"Zahtevamo da psu koga ste nazvali Kokainka odmah promenite ime i da utvrdite odgovornost svih zaposlenih koji su psu dali ime i oglasili ga pod tim imenom na zvaničnom sajtu preduzeća", naveo je Link plus u dopisu.

Zoohigijena je promenila ime tog psa i dala mu ime Nađa, a opis i četiri fotografije su ostali isti.

Link plus je saopštio da je njihov zahtev usvojen, ime psa je promenjeno u Nađa, ali je u adresi stranice i dalje bilo ostalo staro ime, tako da je bilo neophodno da se, na novu intervenciju Link plusa, stranica obriše i da se oglas za Nađu ponovo postavi, pa je upućen i drugi zahtev JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad.

"I drugi zahtev je ispunjen. Zahvaljujemo JKP Zoohigijena i veterina na brzoj reakciji, a prelepoj Nađi želimo srećan novi dom i srećnu porodicu!", naveo je Link plus u saopštenju za javnost.

To udruženje je podsetilo da JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad organizuje posete dece i javne aktivnosti u kojima učestvuju deca, kao i da upotreba i promet opojnih droga predstavljaju krivično delo, a njihovo oglašavanje je zabranjeno zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: