Pametna maca spasla život napuštenoj bebi

Beba ne starija od 12 nedelja pronađena je 15. januara ispod jednog stepeništa u ruskom gradu Obninsku. Napušteno dete nađeno je u kutiji namenjenoj mački, koja je sve vreme grejala bebu svojim krznom i glasno mjaukala ne bi li dozvala pomoć.

Izvor: Izvor: B92, RT

Petak, 16.01.2015.

09:59

Default images
YouTube Printscreen

Malog dečaka pronašla je jedna od stanarki zgrade kada je čula buku za koju joj se učinilo da je glasno mjaukanje, prenosi agencija Raša tudej. Žena je potrčala da spase mačku, misleći da je životinja u opasnosti, ali je tamo zatekla veselu bebu.

Pametna maca već tri godine živi ispod pomenutog stepeništa, a hrane je i o njoj vode računa svi stanari zgrade. Dan kada je beba pronađena bio je veoma hladan, ali je dete ušuškano pored mačke bilo veoma toplo.
YouTube Printscreen
“Ona je grejala bebu verovatno satima, dok neko od nas nije čuo njeno mjaukanje, njen poziv za pomoć”, kazala je stanarka zgrade, inače medicinska sestra. Ona je dodala da je sa bebom bila ostavljena torba sa hranom i pelenama, a dečak je bio čist i uredno obučen.

Međutim, čak i nakon što su stigli zdravstveni radnici i policija, mačka je bila zabrinuta za zdravlje bebe. Nije se odvajala od svog novog drugara, kažu očevici.
YouTube Printscreen
“Kada su stigla ambulantna kola i kada su bolničari preuzeli bebu, mačka ih je pratila sve vreme i tužno mjaukala”, objasnila je pomenuta stanarka. Prema rečima ostalih stanara zgrade, mačka je ceo dan provela sedeći na pragu zgrade, čekajući da se beba vrati.

Dečak je odveden u jednu od bolnica u Obninsku, gradu udaljenom stotinak kilometara od Moskve. Doktori su u izjavi za medije kazali da je u pitanju beba dobrog zdravstvenog stanja, stara od 6 do 12 nedelja.
YouTube Printscreen
“Mnoge zabrinute komšije raspitivale su se za bebu, želeli su da pomognu i donesu hranu, igračke i ostale potrebne stvari”, kazali su predstavnici bolnice.

Policija sada pokušava da utvrdi identitet bebe i pronađene njene roditelje, dok je hrabra i pametna maca-spasilac dobila brojne nagrada od stanara svoje zgrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: