Hitna pomoć za životinje radi bez prestanka

Hitna pomoć za životinje do sada je radila od osam do 20 časova, ali u poslednje vreme, zbog veoma niskih temperatura, radi bez prestanka.

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2015.

21:28

Default images

Foto: Raffaele Esposito / Flickr.com

Oni ne žive na ulici zato što su to sami izabrali, nego zato što su ih na ulicu izbacili nesavesni i nehumani vlasnici. Vlasnici pasa i mačaka često svoje ljubimce izbace onda kada im dosade, ukoliko se razbole ili ostare.

Sekretarijat za privredu i Veterina Beograd organizovali su danonoćno dežurstvo kako bi pomogli svim napuštenim i ugroženim životinjama na ulici.

“U standardnim uslovima radimo 12 sati, s tim da se za specijalne slučajeve uključuju ekipe zoo higijene koje rade 24 sata. Kada temperatura padne na minus osam, opredelili smo se da radimo puno da se 24-časovno vreme”, kaže Budimir Grubić, direktor Veterine Beograd.

Na ulicama grada veliki je broj mladih pasa, koji nemaju sklonište ni hranu, a u prethodnom periodu temperatura je bila i ispod minus deset stepeni.

Služba ima kompletno opremljeno terensko vozilo za hitne intervencije i najsavremenije aparate ali i sjajan tim veterinara. Vozilo Hitne pomoći ima i nosila za prevoz povređenih životinja.

“Nažalost, vrlo često se dešava da nas građani zovu zbog saobraćajnih nesreća. Važno je da se životinja ne pomera, ukoliko je povređena u udesu, nego da se pozove Hitna pomoć”, objašnjava Vukašin Vukotić, veterinar.

Hitnu pomoć pri Veterini Beograd, za sada finansira Gradska uprava i Sekretarijat za privredu. Ukoliko vašem kućnom ljubimcu pozli ili pronađete napuštenu životinju kojoj je pomoć neophodna, službu Hitne pomoći za životinje možete da pozovete na brojeve telefona 0628090-333 i 0628041-092.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: