Da li je moj mačor nem?

Biljana Micić: Udomila sam preslatkog belog mačora starog 3,5 meseca sa crnim repom i ponekom manjom ili većom crnom flekom na glavi i telu. Već deset sati je kod nas i nijednom nije mjauknuo. Da li je nem? Kada je najbolje vreme za kastraciju pre obeležavanja teritorije?

Izvor: Izvor: B92

Nedelja, 14.12.2014.

21:02

Default images

Glasanje kod mačaka je indivudualna stvar, pa tako imate mačke koje se stalno oglašavaju i komuniciraju sa Vama na svako vaše obraćanje.

S druge strane imate mačke koje se oglašavaju vrlo retko ili u nekim specifičnim situacijama (kada su uplašene, traže hranu, traže nešto drugo…).

Mačke u proseku polno sazrevaju od šestog meseca starosti. To ne znači da sa napunjenih šest meseci odmah počinju da obeležavaju teritoriju. Naime, ovaj nagon se javlja individualno od jedinke do jedinke.

Kastracija se može obaviti od šestog meseca starosti pa nadalje.

Odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa kućnim ljubimcima, koje piše dr vet. med. Tatjana Stevanović, sertifikovani stomatolog za pse, mačke i glodare iz veterinarske ambulante „Pas, mačka i …“, možete pročitati OVDE.

Foto: pontman / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: