Prvi međunarodni Mrnjau fest – biće čupavo!

U nedelju, 14. decembra u Mikser hausu će biti održan jedinstveni festival posvećen mačkama - Mrnjau fest. Evo i detaljnog programa festivala.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2014.

21:00

Default images

Glavni program festivala je međunarodna izložba mačaka po World Cat Federation pravilima, u svim takmičarskim kategorijama. Sudije su Anderas Mebijus iz Nemačke, Meri-Klod Lemer iz Belgije i Edina Raposa iz Mađarske.

U nadmetanju za titule najlepših učestvuje 90 mačaka. Biće prisutne sve poznate rase, među kojima su sijamci, persijanci, britanke, ruske plave, svete birmanke, mejn-kunovi, sibirci i druge. Pored njih na izložbi će biti prikazane i neke retko viđene mace, na primer raskošne i neobične mace rasa nibelung i korniš reks. Iz Atine u Beograd stiže i jedna ekskluzivna premijera: maca rase Afroditin div. Mace i njihovi vlasnici stižu iz svih zemalja u okruženju – Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke.

Program izložbe mačaka

Najbolje mace u svakoj kategoriji biće po dva puta nominovane i nagrađene u Best In Show (BIS) takmičenju, a najbolje među najboljima biće ocenjene i nagrađene u Best Of Best (BOB) takmičenju. Posebno interesantna za gledaoce će biti takmičenja maca u WCF ringovima. U ringovima se mace takmiče direktno jedna protiv druge, bez obzira na rasu. Ocenjivanje u ringovima je javno, sudije glasno komentarišu osobine svake prijavljene mace, i to je prilika da se i publika uključi u dešavanje na izložbi, navija za svoje favorite, dobro provede i puno nauči.

Izložba se otvara za posetioce u 12h, ringovi za odrasle i mlade mace počinju u 14h, a svečano zatvaranje je predviđeno za 20h.

Kreativni kutak Mrnjau festa

Pored predstavljanja različitih rasa cica maca, mačića za udomljavanje, korisnih saveta i predavanja, Mrnjau Fest garantuje kreativno provedeno vreme. Atelje „Retro Dućan“ sa saradnicima organizuje kreativni kutak na galeriji Mikser Hausa. Tokom trajanja festivala, održavaće se otvorene radionice šapotvorina za odrasle i decu (uzrasta od 6 godina pa na više). Takođe, ovaj festival je lepa prilika da se, pred novogodišnje praznike, posetioci upoznaju sa rukotvorinama kreativaca kojima su mace večno nadahnuće. Posetioci će moći da kupe originalne poklone u vidu nakita, modnih detalja, krpica, sapunčića, dekoracija za kuću i mnogih drugih jedinstvenih rukotvorina. Organizatori najavljuju zabavnu, kreativnu i veselu nedelju za velike i male!
sfinks maca Hajja; Foto: Le Petit
12:30-14:30 Radionica za odrasle (Dekupaž)

U okviru radionice, učesnici će saznati u čemu se ogleda razlika između dekupaž i salvet tehnike. Biće upoznati sa tehnikom, materijalima neophodnim za rad i šta se sve od materijala može koristiti prilikom rada. Izrađivaće se predmeti upotrebne vrednosti, a svakom zainteresovanom biće obezbedjen i štampani materijal kako bi mogli kod kuće da nastave da se bave salvet tehnikom.

15:00-17:00 radionica za decu „Lutkići“ (za uzrast 6+)

Ovo je maštovita reciklažna radionica na kojoj deca uzrasta od 6 godina pa naviše, od starih čarapica i krpica prave jedinstvene lutke - lutkiće.
persijanac Jewel for Velvet d`amour; Foto: Le Petit
Deca sama osmišljavaju kroj, uče da prave lutkicu od čarapa i dugmadi, koristeći makaze, igle, konac, krpice, fatelin za punjenje, flomaster, papir i olovku. Time stiču samopouzdanje, kontrolu pokreta i usvajaju nova taktilna iskustva, savladavši osnove šivenja.

Radionicu vodi Maja Matić Radonić sa saradnicima.

17:30-19:30 radionica za odrasle (modni detalj)

Prilika za sve učesnike da se oprobaju u izradi efektnog modnog detalja sa tematikom cica maca, koristeći različite materijale u izradi. Uz pomoć mašte i malo spretnosti, izrađivaće se ukrasni komad koji će učesnicima predstavljati lepu uspomenu na učešće na festivalu. Ova radionica je lepa prilika da se polaznici upoznaju sa osnovama izrade modnih predmeta, ali i da se lepo zabave.

Radionice vode kreativci Retro Dućana, udruženja Plasmatis i Maja Matić Radonić sa saradnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: