Harli - jednooka kuca koja se bori za pravdu u svetu

Jednom davno u jednoj odgajivačnici živeo je maleni pas koji je imao velike snove. Njegovi snovi danas su se ostvarili. Njegovo ime je Harli.

Izvor: B92

Sreda, 12.11.2014.

10:44

Default images

Upravo ovako počinje priča o hrabroj kuci po imenu Harli, koja je proživela velike nesreće, ali je u njima istrajala i skupila snagu da danas pomaže onima koji su nesrećni kao što je ona nekad bila.

Harli je rođen u jednoj američkoj odgajivačnici pasa, kao jedan od mnogih, koji je zbog svog "nezadovoljavajućeg" izgleda osuđen na strahote života u tesnom kavezu, sve dok vlasnik ne odluči da mu prekrati život. To se, srećom, nije dogodilo.

Ova čivava je sanjala o normalnom životu u kući uz porodicu koja će je voleti i koju će ona voleti. Samo zbog svog izgleda pas je osuđen na kavez, bez igračaka, često bez hrane, gotovo uvek bez čiste vode. Razlog iz kog on nije odmah ubijen je odluka vlasnika da ga zadrži radi reprodukcije. To je potrajalo godinama, sve dok se zdravstveno stanje nesrećne životinje nije veoma pogoršalo.

Prema odluci vlasnika, tada je došlo vreme da se Harli baci u smeće i da tamo ugine. Srećom, to nije Harlijeva priča.

U kofi bačenoj na đubrište pronašla ga je jedna žena zaposlena u uzgajivačnici, koja se na njega sažalila i povela ga sa sobom. Ona ga je predala prihvatilištu za napuštene životinje, gde je proveo neko vreme čekajući dom. Iako su veterinari te 2011. godine procenili da je kuci ostalo svega nekoliko godina života, on je prevazišao fizičke i psihičke slabosti i danas je jedna zdrava i srećna kuca.

Harli je danas pravi mali heroj, jer je njegova priča privukla veliku pažnju, pa je ovaj pas postao zaštitnik napaćenih životinja. On simboliše sve kuce koje su se napatile u odgajivačnicama, često odbačene zbog svojih nedostataka, jer je neko jednostavno odlučio da nisu poželjne na ovom svetu. Organizacija koja stoji iza Harlija svakodnevno radi na tome da smanji broj ovih ilegalnih odgajivačnica i da spasi život što većeg broja kuca koje su tamo zatočene.

Njegova priča je inspirativna i dirljiva, a do sada je pokrenula mnoge ljude i mnoge akcije, spasivši na taj način živote mnogih četvoronožnih stvorenja, piše portal Životinje.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: