Uštedite novac: 3 zamene za posip za mačke

Da li ste se ikad zapitali kako da uštedite novac na posipu za mačke. Vrlo je važno da kutija sa peskom redovno bude čista, što može biti zaista veliki trošak. Međutim, postoji nekoliko stvari koje mogu zameniti komercijalne posipe, a koje su možda bolje za našu okolinu...

Izvor: zivotinje.rs

Subota, 08.11.2014.

14:08

Default images

Foto: deborahdegolyer/Flickr.com

Novine i flajeri

Jedan od najlakših načina da napravite zamenu za pesak za mačku jeste od papira. Novina ima u izobilju pa to može biti vrlo jeftin način, a vaša mačka će ga možda rado koristiti.

Loša strana novina je to što će vam količinski trebati mnogo, ali, možete iskoristiti reklamni materijal koji vam često stiže.

Novine i flajere iseckajte, najbolje na duge i tanke tračice, a zatim stavite u macinu kutiju. Ipak, možda se vašoj mački ovo rešenje neće svideti, ali zato možete probati druge alternative.

Trina

Ovo je prilično jeftin način da zamenite posip. Pošto drvo ima prirodan miris, lako prikriva miris amonijaka iz mačjeg urina.

Ukoliko u se u vašoj blizini nalazi stolarska radnja, zamolite ih da vam otpadke od drveta sačuvaju.

Pesak

Mačke vole pesak pa ga možete iskoristiti u vidu posipa. Pesak se lako grudva kada se nakvasi i ne zadržava neprijatan miris urina. Za dodatnu zaštitu od neprijatnih mirisa, dodajte šolju sode bikarbone i dobro izmešajte sa peskom.

Jedina loša strana korišćenja običnog peska je to što se lako raznosi, ali to možete sprečiti tako što ćete ispod macine kutije staviti ponjavu.

Međutim, mačke mogu biti vrlo probirljive kada je u pitanju izbor posipa. Zato, istražujte opcije zajedno sa svojim ljubimcem kako biste otkrili šta najviše odgovara njegovim potrebama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: