Kako je bankomat spasao život jednom psu?

Jedna napuštena kuca slučajno je zalutala u prostoriju u kojoj se nalazio bankomat. Ovaj korak se ispostavio kao presudan u spasavanju života nesrećnog psa.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.11.2014.

16:27

Default images

Sve se dogodilo 17. oktobra u paragvajskom gradu Lambareu. Lutajući vrelim ulicama, gladan i žedan, pas je samo tražio mesto u hladu na koje bi mogao bar na trenutak da se sakrije od nesnosne vrućine.

Klimatizovana prostorija za podizanje novca ga je privukla svojom svežinom, pa životinja nije mnogo oklevala pre nego što se ušunjala unutra kako bi odahnula i odmorila se od vrelog vazduha.

Ovaj prizor je bio interesantan jednom slučajnom prolazniku, koji ga je uslikao i objavio na Tviteru. Fotografija je brzo osvojila društvene mreže, a kuci je pronađen novi dom.

Snalažljivo stvorenje dobilo je ime Fresko, a njegova fotografija je duboko dirnula ljubitelje pasa, ali i sve one koji su saosećali sa ovim stvorenjem izmorenim velikim vrućinama.

Članovi jedne organizacije za spasavanje uložili su veliki trud kako bi utvrdili tačnu lokaciju bankomata i otišli po kucu pre nego što je neko istera iz prijatne prostorije nazad na ulicu.

- Zaljubili smo se u Freska čim smo videli fotografiju, kao i većina ljudi. Sve što smo u tom trenutku želelije da ga odvedemo na neko mesto gde će mu uvek biti dobro - rekao je Giljermo Ramirez, član organizacije koja je spasila kucu.

Pametna kuca je već stekla toliku popularnost da ju je, kada su obavljeni svi neophodni pregledi, nova porodica već čekala.

Od sada Fresko više nikada neće morati da "provali" u prostoriju sa bankomatom kako bimu bilo ugodno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: