„Psi za posetu“ u Beču

Austrijska humanitarna organizacija „Savez samarićana“ (Samariterbund) u Beču nudi vlasnicima pasa idealnu mogućnost da zajedno sa svojim ljubimcima volontiraju.

Izvor: COMPRESS Belgrad

Četvrtak, 06.11.2014.

08:27

Default images

Životinje pozitivno deluju na čoveka, o tome smo već pisali. Zato upravo starije osobe, ljudi sa posebnim potrebama, bolesni kao i deca mogu da „profitiraju“ od kontakta sa životinjama.

Da bi se i onima koji nemaju mogućnost da ljubimce drže u svom domu omogućio kontakt sa životinjama angažuju se „Psi za posete“.

Tako „psi-volonteri“ u Beču redovno posećuju domove za stara lica, škole i obdaništa. Pošto je velika potražnja, iz „Saveza samarićana“ pozivaju sve vlasnike pasa koji žele da učestvuju u ovako humanom pozivu, da se jave.

„Pas za posetu“ ne može biti borbeni pas, kao i oni koji su završili obuku za odbranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: