Dve žirafe novi stanovnici Zoo-vrta Palić

Zoološki vrt na Paliću bogatiji je za dva mlada mužjaka žirafe koji su na Palić stigli u međunarodnoj saradnji, iz vrtova u Nemačkoj i Češkoj.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.11.2014.

14:15

Default images

Foto: bađonni/Flickr.com

Kako je objavljeno na sajtu ove ustanove, dolazak žirafa je bila dugogodišnja, pažljivo pripremana akcija i samo je prva u nizu dolazaka životinja u sklopu saradnje Zoološkog vrta Palić i Evropskog programa uzgoja i zaštite ugroženih vrsta - EEP programa.

“Od kako je Zoološki vrt Palić postao kandidat za članstvo u Evropskoj asocijaciji zooloških vrtova i akvarijuma, otvorena su nam brojna vrata za saradnju sa evropskim zoo-vrtovima. Na sličan način smo uključeni u programe za tapire, bele medvede i druge životinje”, navode u Zoo-vrtu Palić.

Nove, mlade žirafe su smeštene u volijeri sa starosedeocem, žirafom Nikom i zebrom.

Sada se mogu videti u ograđenom, manjem delu ispusta, a po isteku karantina deliće ceo prostor sa starosedeocima.

“Iako plahe, mlade životinje su dobro podnele put i polako se navikavaju na novu sredinu dok izazivaju radoznalost svojih sustanara”, navode u Zoo-vrtu Palić.

Ovo nisu jedine prinove u Zoo-vrtu Palić u ovoj godini, pošto su ranije ove godine novi stanovnici ovog vrta postali rakuni, nandu - južnoamerička ptica trkačica, binturong, tukan i jedan mužjak mrkog medveda.

Zoološki vrt na Paliću predstavlja jedan od najvećih zooloških vrtova u zemlji, a godišnje ga poseti oko 160.000 gostiju iz zemlje i inostranstva.

Predstavlja i značajnu kariku u lancu turističke ponude Palića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: