Ne pokušavajte kod kuće: Mački život spasla votka

Nakon što je popila antifriz, mačka je sledećeg jutra pokazala znakove bolesti. Lekari su je izlečili uz pomoć pola litre votke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2014.

16:21

Default images

Foto: Eddy Van 3000/Flickr.com

Pročitajte, ali nemojte pokušavati kod kuće. Jedna mačka iz Engleske dokaz je kako votka može nekome i da spase život. Naime, Misi ima četiri meseca i nedavno je u svom domu u Redkaru doživela vrlo traumatično iskustvo.

Naime, nju i njenu vlasnicu, 27-godišnju Saru Stivenson, napala je ispred kuće grupa huligana. Banda je mački zatim dala antifriz i njime ju je polila i iako je Misi odmah dobro okupana, sledećeg dana je pokazala neke ozbiljne simptome trovanja.

Kada je odvedena veterinaru, vlasnici su se zapanjili pred činjenicom da je njihovom ljubimcu život spasla - votka. Tačnije, pola litre votke s 38 posto alkohola, unesena u njen sistem putem infuzije. I tretman je urodio plodom.

"Misi je bila vrlo pijana ta dva dana. Pokušavala je da ustane, ali bi se stalno prevrtala", opisala je njena vlasnica, a doktor je imao detaljnije objašnjenje.

"Antifriz je vrlo otrovan za bubrege životinje, a mi smo iskoristili votku, jer etanol u alkoholu neutrališe sadržaj otrova."

"Promena je čudesna. Misi je sada dobro, iako je užasno da je neko sposoban da učini tako nešto ovako malom i nevinom biću. Trebalo bi da budemo u mogućnosti da pustimo svog ljubimca napolje i ne brinemo oko toga da će se ovako nešto dogoditi. Bitno da je ona sad dobro", zaključili su vlasnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: