Kako da budete bezbedni tokom noćnih šetnji?

Sa zimskim računanjem vremena dani postaju sve kraći a noći duže, što znači da su šetnje po mraku neophodne. Noćne šetnje sa psom mogu biti zabavne, a isto tako i opasne.

Izvor: B92

Nedelja, 26.10.2014.

19:16

Default images

Foto: Bob Jagendorf/Flickr.com

Kada je vidljivost je smanjena sve prepreke i opasnosti na terenu se teško opažaju, zato smo za vas izdvojili nekoliko saveta kako da vi i vaš pas budete bezbedni tokom noćnih šetnji.

Kada padne mrak teže opažamo kamenje i staklo na stazama, a i mi sami nismo dovoljno vidljivi vozačima i biciklistima koji mogu nenamerno povrediti psa.

Najlakše rešenje je da parče reflektivne trake zakačite za ogrlicu psa, povodac i pojas. Takođe, u tu svrhu možete iskoristiti bilo koji manji predmet koji reflektuje svetlost, poput narukvica ili čak prsluka jarkih boja, koje možete i vi obući.

Čak i ako ste opremili psa reflektujućom opremom, ipak je najbolje da sa sobom nosite baterijsku lampu kako biste bili bezbedni i situaciju držali pod kontrolom.

Drugi mere predostrožnosti koje treba preduzeti noću, ako morate prolaziti pored prometnog puta (a ako ne postoji trotoar), iako deluje nelogično, hodajte u susret saobraćaju, kako biste videli automobile koji nailaze. Tako ćete biti u mogućnosti da brzo reagujete i sklonite se sa puta brzo ako bude potrebno.

Takođe, tokom noći mačke koje žive napolju sa najaktivnije i mogu da napadnu iz odbrane, zato se preporučuje da psa držite na povocu kada prolazite pored žbunja i mračnih prolaza.

Kako biste uživali u večernjim svežim šetnjama, budite bezbedni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: