Kako se leči treći kapak kod mačke?

Aleksa Art: Imam mače rođeno u aprilu ove godine. Nije vakcinisano. Ponaša se zdravo, igra se i jede bez problema. Međutim, primetio sam da već dve nedelje krivi vrat i na jednom oku joj se pojavio treći kapak. Dao sam joj lek protiv glisti. Šta joj je?

Izvor: B92

Subota, 18.10.2014.

11:27

Default images

Treći kapak nije normalno vidljiv kod zdravih mačaka. Ali, postoje i izuzeci. Kod nekih mačaka dolazi do pojave trećeg očnog kapka kada su opuštene i relaksirane, pri čemu kada trepnu ili ih nešto trgne, vraćaju kapak u prvobitno „nevidljivo“ stanje.

U ostalim slučajevima do pojave trećeg očnog kapka dolazi kod povreda, infekcija i bolnih stanja oka, neuroloških problema (Hornerov sindrom), ili kod nekih digestivnih smetnji.

Pošto ste pored pojave trećeg očnog kapka pomenuli i čudno držanje vrata, preporuka bi bila da mače pregleda veterinar.

Odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa kućnim ljubimcima, koje piše dr vet. med. Tatjana Stevanović, sertifikovani stomatolog za pse, mačke i glodare iz veterinarske ambulante „Pas, mačka i …“, možete pročitati OVDE.

Foto: out0fwave / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: