Ovo su "najpričljivije" rase pasa

Psi s ove liste možda nisu najglasnije pasmine, ali definitivno spadaju među one najlajavije.

Izvor: Index.hr

Nedelja, 12.10.2014.

19:04

Default images

1. Bigl

Ne samo da ovi preslatki psići vole da prave buku, već je njihov lavež vrlo specifičan. On bi vas mogao itekako izludeti pa stručnjaci savetuju obavezan trening.

2. Šetlandski ovčar

On spada u grupu manjih i srednjih pasa, ali ova vrsta laje gotovo neprekidno, zbog čega nosi titulu najlajavije među svim pasminama. Laje kako bi na nešto upozorio, kad je uzbuđen, ali ponekad i samo kako bi čuo svoj glas.

3. Čivava

Iako je ova vrsta vrlo mala, čivava za sebe misli da je velik pas i voli da se hvali svojim postignućima svakome ko je voljan da sluša. Ko će se smejati njenoj hrabrosti, biće nagrađen još jačim lavežom.

4. Sibirski Haski

On više voli da priča, nego da laje. Mnogi vlasnici to nazivaju pevanjem, a sve što time žele postići jeste da vam pokažu šta žele.

5. Jorkširski terijer

Kao i puno drugih malih terijera, i jorkširski voli da čuje svoj glas. Upravo zato, budite sigurni da će vam pokazati svoje nezadovoljstvo nečime što radite ili ne radite.

6. Patuljasti šnaucer

Najmanji iz porodice Šnaucer, svoj posao čuvanja kuće shvata vrlo ozbiljno. Ovaj mali glasni pas tako će vas obavestiti za najmanji šum koji čuje.

7. Australijski ovčar

Poznati su po svom lavežu kad su uzbuđeni, ali i onome kojim izražavaju svoje nezadovoljstvo, kao npr. ako mu ne bacate lopticu dovoljno daleko.

8. Aljaski malamut

Poput haskija, i ova je pasmina vrlo pričljiva pa će proizvoditi sve ostale zvukove, pre nego što zalaje.

9. Pomeranac

Ako nije treniran drugačije, ovaj mališan će biti vrlo pričljiv. Baš poput mnogih ostalih malih pasmina, i on misli da uvek sve mora da bude po njegovom i obavestiće vas kad misli da nije.

Foto: Image courtesy of Gualberto107 at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: