Odviknite svog psa od povlačenja povoca

Rešite ovaj problem uz nekoliko jednostavnih saveta.

Izvor: Index.hr

Četvrtak, 02.10.2014.

08:50

Default images

1. Nabavite povodac za vašeg ljubimca koja nije fleksibilan tako da ne može da se rasteže. Iako rastegljiva uzica pruža više slobode vašem ljubimcu, otežava hodanje uz nogu i kontrolu nad psom, posebno kada su u pitanju veće vrste. Najbolji izbor je kožni povodac dužine dva metra, jer ga je lakše držati nego onaj najlonski.

2. Kad god pas počne da vas vuče, momentalno prestanite da hodate ili se okrenite i počnite da hodate unatrag. Biće to dobra lekcija za psa: svaki put kad počne da vuče, više ne idete nigde ili još gore, vraćate se kući. Kada uzica ponovo bude opuštena, krenite dalje.

3. U početku ne bi bilo loše da se koristite nagradama, poslasticama ili jednim te istim pohvalama, sve dok ne nauči da hoda bez povlačenja, a posebno ako nauči da hoda uz vas. Proces učenja tako će svakako biti brži.

4. Hodajte dovoljno brzo da vašem psu ne bude dosadno i da ne bi samo stalno njuškao sa strane.

5. Kada mu dopustite da njuška okolinu, stanite i pustite ga da on to obavlja u miru. Možda bi bilo dobro da mu naglasite da to sme. Kad ste spremni da krenete dalje, recite mu "idemo". Na taj način, vaš ljubimac će znati kada je dosta i kada je vreme da se krene dalje.

6. Ne menjajte dužinu povoca rastezanjem ruku.

7. Takođe, tih pravila bi trebalo da se pridržavaju i ostali članovi vaše porodice.

Foto: Image courtesy of Gualberto107 at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: