U ovim filmovima životinje možda jesu bile povređene

Možda na kraju ovih filmova možete pročitati da nijedna životinja nije nastradala tokom njihovog snimanja, ali čini se da to ipak nije slučaj, piše sajt "The Dodo".

Izvor: Thedodo.com

Četvrtak, 25.09.2014.

14:32

Default images

„Pijev život“

Ostvarenje iz 2012. godine prati priču dečaka izgubljenog na moru sa tigrom, tako da je veliki deo ovog filma sniman na vodi. Iako su kompjuterski efekti korišćeni u velikoj meri, pojedine scene su ipak morale da budu snimljene sa pravim tigrom pod imenom Kralj. Magazin „Hollywood Reporter“ izvestio je o slučajevima zlostavljanja i situaciji tokom snimanja u rezervoarom sa vodom prilikom kog se tigar umalo udavio.

„Hobit: Neočekivano putovanje“

Novi filmovi u „Hobit“ serijalu kritikovani su nakon što je u javnost došla vest da je prilikom snimanja 27 životinja navodno izgubilo život. Međutim, produkcija filma izjavila je da životinje nisu bile pod njihovom nadležnošću i da su bile deo funkcionalne farme koja se nalazila blizu seta.

Reditelj filma, Piter Džekson, je zajedno sa producentima izdao izjavu u kojoj poriču bilo kakav loš tretman kada su životinje u pitanju.

„Flicka“

Tokom snimanja porodičnog filma „Flicka“ (2006), dva konja su izgubila život na setu. Prvi konj je snimao scenu kada je došlo do povrede njegove desne tibije, nakon čega je veterinar predložio eutanaziju kao jedino humano rešenje.

Drugi konj se tokom snimanja scene sapleo o kanap nakon čega je polomio vrat.

„Eight below“

Iako je u pitanju trebalo da bude pozitivan film sa motivišućom porukom o čoveku koji se bori da spase svoje pse usled oluje na Antarktiku, magazin „Hollywood Reporter“ napisao je da je jedan od pasa tokom snimanja šutnut u dijafragmu od strane njegovog trenera kada nije mogao da ga natera da sluša.

„Pirati sa Kariba: Prokletstvo crnog bisera“

Svako ko je odgledao barem jedan od filmova serijala „Pirati sa Kariba“ zna da se ova franšiza oslanja na akciju i velike eksplozije. Tokom snimanja prvog filma 2003. godine, organizacija za zaštitu životinja PETA je tvrdila da je jedna od eksplozija aktiviranih u okeanu dovela do smrti 46 riba i 51 lignje.

„Apokalipsa danas“

Klanje vodenog bivola u jednoj od scena bez sumnje je jedna od najbrutalnijih filmskih scena, a dok su kamere snimale, ritualno žrtvovanje nije bilo namešteno, već pravo.

Frensis Kopola je unajmio autohtono pleme da glumi likove u filmu, a pleme u pitanju je već odlučilo da žrtvuje bizona za drugu svrhu. Ekipa je odlučila da nastavi i snimi scenu i klanje.

„Zookeeper“

Tokom snimanja ove komedije život je izgubila osamnaestogodišnja žirafa Tvit. Ona je navodno pojela komadiće plave cirade koja je prekrivala njen kavez.

Međutim, režiser filma Frenk Koraci izjavio je magazinu „Entertainment Weekly“ da je žirafa Tvit uginula dva dana nakon što su sve njene snimljene, i da se osoblje prema njoj odnosilo sa „ljubavlju i poštovanjem“.

Foto: Image courtesy of criminalatt at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: