Kako očuvati svežinu i hranljivost hrane za mačke?

Način na koji čuvate hranu za vašu mačku zavisi koliko dugo će ostati sveža i održati nutritivna svojstva.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

08:59

Default images

Foto: Kārlis Dambrāns / Flickr.com

Pročitajte nekoliko saveta kako da vaša maca bude bezbedna i zdrava.

1. Ne bacajte originalno pakovanje

Kese u kojima se pakuje kvalitetna hrana za mačke dizajnirane su tako da se očuvaju hranljivi elementi i održi svežina što je duže moguće. Ukoliko se hrana čuva u originalnom pakovanju zadržaćete barkod i bitne informacije o hrani, kao što je datum isteka roka upotrebe.

2. Ne izlažite hranu vazduhu

Zatvaranjem kese u kojoj se nalazi hrana posle svakog hranjenja sprečava nepotrebno izlaganje vlažnosti vazduha. Ukoliko hrana stoji otvorena, ubrzavaju se procesi kojim se hranljivi elementi degradiraju i povećava se rizik od razvijanja bakterija.

3. Nemojte držati hranu na suncu

Izlaganje hrane suncu, pa čak i u kesi, podiže temperaturu i vlažnosti unutar samog pakovanja. Ovo će takođe ubrzati degradaciju hranljivih sastojaka i povećava rizik razvijanja raznih bakterija.

4. Nemojte čuvati hranu kojoj je istekao rok trajanja

Datumi isteka roka trajanja navedeni su na svakom pakovanju hrane kako bi vaša mačka bila bezbedna i zdrava. Nemojte rizikovati hraneći vašeg ljubimca hranom za mačke kojoj je prošao rok upotrebe.

5. Nemojte mešati staru i novu hranu

Možda, ponekada, prebacite ostatke hrane iz stare kese u novu koju ste tek kupili. Nemojte to raditi. Na taj način možda ubacujete bakterije u potpuno novo pakovanje hrane za mačke.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: