Da li je on najnepoželjniji pas Britanije?

U azil organizacije "Dogs Trust" stigao je kao štene, a sada ima sedam godina, pa je tako jedan od štićenika koji su najduže u prihvatilištu. On se zove Džed, gotovo oduvek je ničiji pas, a pogledalo ga je do danas čak 17.000 porodica.

Izvor: zivotinje.rs

Nedelja, 07.09.2014.

08:15

Default images

Foto: DogTrust

Dok nije napunio 4 meseca živeo je u odgajivačnici. Tada su vlasnici odgajivačnice rešili da ga odbace, jer su mislili da ga neće lako prodati. Tada verovatno nisu ni sanjali da na neki način određuju sudbinu ovog psa, koji dugo nakon tog trenutka neće osetiti pažnju čoveka...

Džed je do sada bio udomljen dva puta, ali oba puta na kratko. Prva porodica rekla je da je previše energičan za njihove kriterijume, dok su ga drugi udomitelji vratili pod izgovorom "Promenili smo životne okolnosti!".

Organizacija "Dogs Trust", koja o Džedu brine svih ovih godina, saopštila je da su njeni volonteri dali sve od sebe da udome ovog divnog psa. Nije im jasno zbog čega ga niko nije hteo, jer za to nema nekog naročitog razloga. Kažu da su svi koji su dolazili u njihovo prihvatilište kako bi udomili ljubimca, Džeda uvek zaobilazili...

-On je prijateljski nastrojen i nežan momak, a nekako su ga svi preskakali. Niti je bolestan, niti ružan, a najmanje agresivan, ali jednostavno, ovaj dobar dečko nije imao sreće... - rekla je Niki Holand koja radi za ovu britansku organizaciju.
Foto: www.dogstrust.org.uk
Volonteri su se toliko zbližili sa njim da je on jedini pas kome je dozvoljen ulazak u prostorije koje su namenjene isključivo ljudima.

-To je zato što je on veoma dobar i miran. Iako je veliki, nikada ništa nije srušio i polomio. Dane uglavnom provodi u našim kancelarijama jer je to pas koji voli kontakt sa čovekom, umiljava se i tužan je kad oko njega nema ljudi. Strašno me boli što još uvek nije pronašao dom, koji mu je toliko potreban... Njemu samo treba dati šansu!

Volonteri dodaju da je Džed dobar i kada je u društvu drugih pasa. Ukoliko mu pronađu udomitelje, spremni su da plate i posebnu obuku za energične pse, kako bi što više olakšali novim vlasnicima. Kažu da bi on bio idealan pas za porodicu sa starijim tinejdžerom, uz koga bi dobio i dosta fizičke aktivnosti.

Neki psi jednostavno nemaju sreće. Dok se štenci, beli psi, i naravno rasni psi, prvi razgrabe iz azila, psi kao što je Džad zauvek ostanu u prihvatilištima. Kako godine prolaze, njihovo udomljavanje postaje sve teže, a ono što je najtužnije jeste da psi nikada ne prestanu da za nogavicu vuku udomitelje kada dođu u prihvatilište, u nadi da će odabrati baš njih, piše Dejli mejl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: