Zašto je dobro povesti ljubimca na posao?

Sve više domaćinstava ima najmanje jednog ljubimca koji svakodnevno porodice čine srećnim. Ali, da li ste ikada razmišljali o prednostima dovođenja kućnog ljubimca na vaše radno mesto? Pročitajte tri razloga zašto je korisno na posao doći sa ljubimcem...

Izvor: B92

Subota, 06.09.2014.

08:31

Default images

Foto: Garrett Coakley/Flickr.com

1. Ljubimci na poslu smanjuju stres

Psi i mačke značajnu umanjuju napetost stresnih situacija. Kada pogledate vašeg ljubimca odjednom brige i rokovi nestaju iz vaših misli. Zapravo, nova istraživanja su dokazala da se nivo stresa znatno smanjio kada su zaposleni sa sobom vodili svoje ljubimce.

Sa druge strane, nivo stresa se uvećavao kod kolega koje su ljubimce ostavili kod kuće i kod onih koji uopšte ne čuvaju životinje.

- Kako na poslu ume da bude veoma stresno, niko nas ne oraspoloži kao kućni ljubimci, svakodnevno uveseljavajući atmosferu u kancelariji. Iako ja nemam uslova da i sama udomim jednog, na poslu mi ljubimci ne smetaju i trudim se da ugrabim malo vremena kako bih prošetala psa kolege i razbistrila misli, - rekla je za portal Životinje.rs Sanja iz jedne PR agencije.

2. Uz njih se lakše podnosi duže radno vreme

U današnje vreme sve češće ostajemo prekovremeno na poslu. Međutim, ukoliko ste na posao poveli i vašeg ljubimca, lakše ćete završiti započeti zadatak. Takođe, kada je ljubimac sa vama ne morate žuriti sa posla kako biste ga nahranili ili prošetali.
Foto: Nicholas Jones/Flickr.com

3. Podstiču druželjubivost

Budimo iskreni, svako ima nekog kolegu sa kojim se ne slaže baš najbolje. Ali, ako ta osoba na posao dovode svog neodoljivog ljubimca, začas ćete započeti razgovore koji jačaju odnose među zaposlenima bolje od bilo kog tim bildinga.

U našoj redakciji mogu i ljubimci da pođu sa nama na posao. Tako nam retriver Pablo svkog dana izmamljuje osmehe.

- Imamo sreće pa mogu psa da dovodim na posao, inače bi sigurno bio baš tužan da je po ceo dan sam kod kuće. Pablo je izuzetno društven pas, - rekla je naša urednica Jelena.

- Svi se odlično slažu sa Pablom osim kada je vreme ručka, jer bi tada i on malo našeg obroka, - našalila se Jelena i dodala da pas nikoga ne ometa u poslu.

Ipak pre nego što dovedete ljubimca na posao, konsultujte se sa nadređenima da li je to u redu, kao i sa kolegama. Razmislite dobro, da li je vaša kancelarija pogodna za ljubimca i da li možete da mu u toku radnog vremena obezbedite dovoljno hrane, vode i šetnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: