Napravite prirodni šampon za svog psa

Mirišljavi, čisti pas sjajne dlake jednostavno zrači srećom. Kao i njegov vlasnik. Ali, obično ne želimo ni da pomislimo na brojne hemikalije u šamponima za kupanje životinja. Zato igrajte na sigurno i sami napravite šampon...

Izvor: Index.hr

Utorak, 02.09.2014.

19:41

Default images

Ne samo da je jeftinije od kupovine skupocenih šampona, nego ćete znati i šta stavljate na psa, a upotrebom prirodnog šampona sačuvaćete i sva prirodna ulja koja sadrži koža vašeg psa.

Ono što vam je potrebno je: bočica, destilovana voda, merna posuda, sapun od maslinovog ulja i natrijum hidroksida, ulje čajevca i aloe vera gel.

Sipajte dve šoljice destilovane vode u bočicu, dodajte dve kašike sapuna (bilo koji sapun dolazi u obzir, ali bi ipak najbolja opcija bio sapun za bebe) i dobro promešajte.

Mešavini dodajte pola kašičice ulja čajevca i na kraju još jednu kašičicu aloe vera gela. Sve dobro promešajte, i mešavina je spremna za korišćenje.

Iako vaš pas verovatno neće s odobravanjem poći na kupanje, na kraju će vam ipak biti zahvalan.

Kupajte ga samo kada smrdi ili je prljav, jer prečestim pranjem može da se skine prirodni sloj ulja s pseće kože, a nakon nanošenja šampona se potrudite da ga temeljno isperete, jer sasušeni šampon može da mu osuši i iritira kožu.

Foto: Image courtesy of sixninepixels at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: