Nedeljama čuvao vlasnikov grob

Nakon što je mladi građevinski radnik poginuo u saobraćajnoj nesreći, njegov pas Tomi dve nedelje je čuvao grob i opraštao se od vlasnika…

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

12:58

Default images

Foto: NatalieMaynor/Flickr.com

Baskar Šri udomio je Tomija pre pet godina, i od tada su njih dvojica bili nerazdvojni.

Nažalost, Baskar je početkom avgusta poginuo u saobraćajnoj nesreći u Indiji. Pas Tomi nije mogao lako da se odvoji od svog spasitelja i prijatelja. Ovaj pas je 15 dana čuvao vlasnikov grob i nije hteo da ga napusti.

Don Vilijams, iz organizacije za pomoć životinjama “Plavi krst”, konačno je uspela da odvoji Tomija od groba i da mu da vode i hrane.

- Prvi put sam spazila braon psa kako leži na svežem grobu dok sam dolazila na posao početkom avgusta. Tada mi ništa nije delovalo čudno, ali sam ga onda vraćajući se sa zadatka 13. avgusta ponovo videla. Delovalo je kao da se nedeljama nije pomerio, - kaže Don.

Kako Don tvrdi pas je bio vrlo uznemiren, a kada mu je prišla primetila je suze u očima, piše portal Životinje.rs.

- Bio je izgladneo. Dala sam mu vode i biskvite. Prošetala sam se malo po okolini i pitala lokalne stanovnike da li znaju nešto o psu. Onda sam saznala da se zove Tomi i da čuva vlasnikov grob, - objašnjava Don.

Ne kaže se džabe – veran kao pas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: